2010. október 22., péntek

Verdák



A filmről röviden: Villám McQueen, a becsvágyó ifjú versenyverda egy szép napon szedi a dísztárcsáit és felkerekedik diadalmas versenygyőzelmek felé. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol örök hírnévre tehetne szert, ha sikerülne legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Játékok, bogarak, szörnyek, halak és szuperhősök után itt a Pixar legújabb kalandja, ezúttal beszélő autók világába helyezve. Humor, akció, szívbemarkoló dráma, hihetetlen technikai effektusok..

Villám McQueen a Szelep Kupa versenyének zöldfülű újonca. Mérhetetlenül elbizakodott, arrogáns, megbecsülést nem mutat csapata iránt, másokkal se nagyon törődik, csakis az érdekli, hogy ő legyen az első újonc, aki megnyeri a Szelep Kupát és egy rendkívül jövedelmező szerződéshez jusson a Dinocóval. Igen ám, de a futam hármas holtversenyt hoz McQueen, az állandó második és a szabályokra fittyet hányó Joe Komposztor és a veterán King között.

Matuka
Mater The Tow Truck egy 1951-es International Harvester L-170 "boom" teherautó és egy1950 Chevrolet One-Ton Wrecker Tow teharutó. A színe eredetileg babakék volt, de idők folyamán megrozsdásodott, megfakult, és már a barna/narancs kecserékszínben pompázik. A fényszórója is hiányzik.
A kinézete ellenére Matuka a legjobb barát, aki mindig segít ha baj van.
A filmben magyar hangját Gesztesi Károly adja, aki a Shreknek a szinkronhangja.


Sally
A Kipufogó-fürdő városka legjobb moteljának tulajdonosa
Sally megunta a felgyorsult városi életet, és újrakezdte a Kipufogófürdő nevű városkában. Csinos, intelligens, és szellemes, ő a városi ügyész, és a városka Bábu-Lábu moteljának a tulajdonosa. Igyekszik mindent megtenni, hogy felvirágoztassa a várost, remélve, hogy "visszakerülnek még a térképre" Villám McQueent Matricának szólítja.

Sheriff
Autó: 1949 Mercury Club Coupe
A városka sheriffje, rendőrkapitánya, 66-os utat is felügyeli.
A Close-Coupled forma továbbfejlődése, ennek már beépített, nagy méretű poggyásztere van, de a karosszéria még mindig sportosabb, mint az egyszerű Sedané. A Club Sedan ajtajai általában egymással szemben, szekrényszerűen nyílnak. Az ötvenes években módosult a kifejezés jelentése, ekkor már az egyszerű kétajtós Sedanokat hívták így (jellemző volt még a Club Coupe elnevezés is).






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése